Ohje itsemaksaville asiakkaille

Itsemaksavia asiakkaita ovat

 

Oman terveyden seurantatutkimukset

Ilman lääkärin lähetettä laboratorio tarjoaa seuraavia tutkimuksia oman terveyden seurantaan: 

Itsemaksavana asiakkaana näytteenottoon varataan aina aika sähköisestä ajanvarauksesta palvelusta Itsemaksavan asiakkaan verikoe/sydänfilmi.

Tulosta mukaan lomake, johon on etukäteen merkitty henkilö- ja osoitetiedot sekä halutut tutkimukset.

Näytteenoton henkilökunta ei voi opastaa tutkimusten valinnassa.

Ennen näytteenottoa on hyvä tutustua potilasohjeeseen, jotta osaa valmistautua oikealla tavalla tehtäviin laboratoriotutkimuksiin (mm. paastoa tai tiettyä kellonaikaa vaativat tutkimukset).
Paastoa vaativat tutkimukset on merkitty etuliitteellä f-.

Tutkimusten vastaukset ja laskutus

Laboratoriotutkimusten vastaukset ja lasku (sis. toimitusmaksun, näytteenoton ja tehdyt tutkimukset) postitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen paperikirjeenä, Postin sähköisen palvelun kautta tai asiakas hakee ne itse laboratoriosta riippuen. Tarkista vastausten ja laskun saamiseen liittyvä käytäntö näytteenoton yhteydessä.

Mikäli käytät Postin sähköistä palvelua, kirjeiden lähettäjäksi tulee valita Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä. Palvelu on tällä hetkellä käytössä Pohjois-Pohjanmaan alueella ja se tulee olla aktivoituna ennen näytteenottoa.

Vastaukset ovat käytettävissä pääsääntöisesti viikon kuluessa näytteenotosta tai myöhemmin riippuen tehtävistä tutkimuksista. Kaikkien tutkimusten vastaukset eivät välttämättä valmistu samalla kertaa.

Tutkimuskohtaisten hintojen lisäksi näytteenottokerralta peritään toimitusmaksu kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan (ks.tiedostot). Maksua ei voi suorittaa näytteenottopisteessä käteisellä tai pankkikortilla, eivätkä maksut oikeuta Kelan sairausvakuutuskorvaukseen. NordLab pidättää oikeuden hintamuutoksiin.

Itsemaksavien asiakkaiden tutkimusvastaukset (ilman lääkärin lähetettä) eivät siirry valtakunnalliseen OmaKanta palveluun.
Mikäli asioit yksityislääkärin lähetteellä, tiedustele vastausten siirtymistä omalta lääkäriltäsi.

NordLab ei vastaa tulosten tulkinnasta. 

 

 

Laboratorion ajanvaraus verkossa 24h - Laboratoriets tidsbeställning via nätet 24h

Varaa aika ->

Muuta / peruuta aika ->

Puhelinpalvelu arkisin klo 7 - 18
p. 0206 19 80 19
Puhelun hinta oman operaattorisopimuksen mukaisesti
 

Boka tid ->

Ändra eller avboka tid ->

Ring på vardagar kl. 7 - 18
tel. 0206 19 80 12 (På svenska)