Saavutettavuusseloste

NordLab Saavutettavuusseloste, päivitetty 28.9.2020

Saavutettavuusseloste on laadittu koskemaan sivustoamme http://www.nordlab.fi. Sivustollamme on käytettävissä kaksi muuta palvelua, ajanvarauspalvelu sekä asiakaspalautepalvelu. Näistä on erilliset saavutettavuusselosteet palvelun toimittajan toimesta.

Verkkosivusto on otettu käyttöön vuonna 2013, tämän jälkeen sivustoon on tehty muutoksia ja tarvittavia korjauksia. Sivuston sisältöä ylläpidetään säännöllisesti. Sivuston saavutettavuus on meille tärkeää, sitoudumme saavutettavuuden parantamiseen sekä sisällön kehittämiseen.

Verkkosivuston saavutettavuutta olemme arvioineet SortSite-ohjelmiston avulla ja yhteistyössä sivuston toteuttajan Exove Oy:n ja Istekki Oy:n kanssa. Sivustoon tehdään erillinen saavutettavuuden arviointi Istekki Oy:n toimesta, saavutettavuuden arviointi on 21.9.2020 vielä kesken.

Verkkosivuston saavutettavuuden tilanne
 

Saavutettavuuden osalta olemme tunnistaneet korjattavia piirteitä, arvioimme parhaillaan sivuston uudistamista kertyvän tiedon perusteella. Ajanvaraustoiminnallisuuden saavutettavuudesta vastaa palveluntoimittajamme Netorek Oy (saavutettavuusseloste), ja asiakaspalautetoiminnallisuudesta Feedtrail Oy (saavutettavuusseloste).

Saavuttavuuden osalta kehityskohteita ovat mm.:

  • pdf-muotoisten dokumenttien saavutettavuus (ohjeistukset)
  • videoiden tekstitykset (jatkossa videot tullaan tekstittämään)
  • sivustolla liikkuminen ilman hiirtä sekä tuki tekstinlukijalle ovat puutteellisia

Saavutettavuuspalaute

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta seuraavasti:

Sähköpostilla osoitteeseen: kirjaamo@nordlab.fi

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta määräajassa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000