Ohje itsemaksaville asiakkaille

NordLab tarjoaa näytteenotto- ja laboratoriotutkimuspalveluja rajoitetusti myös itsemaksaville asiakkaille.
Itsemaksavia asiakkaita ovat yksityislääkärin lähetteellä tulevat asiakkaat tai asiakkaat jotka haluavat teettää tutkimuksia oman terveyden seurantaan liittyen alla olevasta valikoimasta.

Näytteenottoon tulee aina varata aika sähköisestä ajanvarauksesta palvelusta Itsemaksava asiakas.

Tutkimusvalikoima oman terveyden seurantaan

Ilman lääkärin lähetettä laboratorio myy alla lueteltuja laboratoriotutkimuksia oman terveyden seurantaan. 
Tutkimusvalikoiman ovat laatineet laboratorion lääkärit ja sitä tarkistetaan säännöllisesti. 

Ilman lääkärin lähetettä tulevalla asiakkaalla tulee olla mukana tulostettuna lomake, johon on etukäteen merkitty henkilö- ja osoitetiedot sekä halutut tutkimukset.
Näytteenoton henkilökunta ei voi opastaa tutkimusten valinnassa.

Ennen näytteenottoa on hyvä tutustua potilasohjeeseen, jotta osaa valmistautua oikealla tavalla tehtäviin laboratoriotutkimuksiin (mm. paastoa tai tiettyä kellonaikaa vaativat tutkimukset).
Paastoa vaativat tutkimukset on merkitty etuliitteellä fP-.

Tutkimusten hinnat

Tutkimuskohtaisten maksun lisäksi peritään jokaiselta näytteenottokerralta toimitusmaksu 14,00€ (näytteenotto 9€ + palvelumaksu 5,00€). Ilman lääkärin lähetettä laboratorio myy vain oheisen hinnaston mukaisia tutkimuksia. Lasku tutkimuksista (sis. toimitusmaksun, näytteenoton ja tehdyt tutkimukset) postitetaan asiakkaan ilmoittamaan kotiosoitteeseen. Maksua ei voi suorittaa näytteenottopisteessä käteisellä tai pankkikortilla, eivätkä maksut oikeuta Kelan sairausvakuutuskorvaukseen. NordLab pidättää oikeuden hintamuutoksiin.

Tutkimusvastaukset

Laboratoriotutkimusten vastaukset postitetaan asiakkaan valinnan mukaisesti joko asiakkaan ilmoittamaan kotiosoitteeseen tai NetPosti-palvelun kautta. Poikkeuksena Kainuun alue, jossa asiakas hakee vastaukset itse. Vastaukset ovat henkilöllä 3-5 arkipäivän kuluttua tai myöhemmin riippuen tehtävistä tutkimuksista. Kaikkien tutkimusten vastaukset eivät välttämättä valmistu samalla kertaa.

Mikäli asiakas käyttää NetPosti-palvelua, hänellä on myös mahdollisuus nähdä tulokset ja maksulomake sähköisesti 1-2 arkipäivää ennen paperikirjeen saapumista NetPosti-palvelusta. NetPosti-palvelusta kirjeiden lähettäjäksi tulee valita Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä. NetPosti on asiakkaan ja postin välinen palvelu, joka asiakkaan tulee itse aktivoida.

NordLab ei vastaa itsemaksavan asiakkaan tutkimusnäytteiden tulosten tulkinnasta.

Ajanvaraus verkossa 24h

Varaa aika  »

Tai soita arkisin klo 7 - 18
p. 0206 19 80 19

På Svenska 0206 19 80 12

Ajanvarausnumerosta ei anneta tietoa laboratoriolähetteistä eikä tutkimusten tuloksista

Asiakaskyselyn arvonnan voittajat arvottu